Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι πολίτες να αφήσουν πίσω το λαϊκισμό στις ευρωεκλογές


Την πεποίθηση πως  «οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό», εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει ευρωκλογών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι στις ευρωεκλογές «οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μία νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Παράλληλα, τόνισε πως σε αυτή τη σημαντική μάχη, η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, καθώς μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην ΕΕ αυτά που πραγματικά της αξίζουν, συμπληρώνοντας «γι' αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει».

Για την απόφαση του ΕΛΚ περί αναστολής συμμετοχής του ουγγρικού κόμματος Φιντέζ (σ.σ. με επικεφαλής τον Βίκτορ Όρμπαν), ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του Όρμπαν.

«Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθες και επίσημα από το ΕΛΚ. Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Γι' αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού», κατέληξε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.