Πολιτική

Μητσοτάκης: Να ορίσει εκλογές ο Τσίπρας


Την άποψη πως "οι ευρωεκλογές μετατρέπονται, ούτως ή άλλως, σε εθνικές εκλογές", εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, κατά τη στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, πως "το μόνο που μένει στον Τσίπρα είναι να ορίσει τις εκλογές".

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Βουλευτές πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία, ενώ δυο ενώ είναι σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζουν άλλο κόμμα», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόσθετους κομπάρσους».

Παράλληλα, επισήμανε: «Μια εβδομάδα χρειάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς Καμμένου, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος. Θα έπρεπε να είχε επιστρέψει τόσο την επιστολή του πρωθυπουργού, όσο και αυτές των έξι βουλευτών ως ‘απαράδεκτες’».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «κυβέρνηση κουρελού» και επισημαίνοντας ότι «η σήψη που απλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει το σύνολο της πολιτικής ζωής και πριονίζει το πολίτευμα».

Εν συνεχεία, μίλησε για νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας, αναφέροντας ότι το μόνο που μένει στον Αλέξη Τσίπρα είναι να ορίσει τον χρόνο εκλογών.

«Σε κάθε περίπτωση, αν δεν γίνουν νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα ο λαός θα απαντήσει στην πρωτοφανή εκτροπή. Στις 26 Μαίου, ότι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμα, εφόσον δεν συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τις Εθνικές», σημείωσ

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι ευρωεκλογές μετατρέπονται, ούτως ή άλλως σε εθνικές εκλογές.