Πολιτική

Μητσοτάκης κατά Καραμανλή


Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του τ. πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή, εξαπολύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με ολοσέλιδο άρθρο του Γ. Παπαχρήστου, το οποίο προβάλλεται και στην πρώτη σελίδα με τίτλο: «Ο επιτήδειος ουδέτερος κ. Καραμανλής».

Δεδομένου ότι η εφημερίδα ανήκει στον Β. Μαρινάκη, εκτιμάται ότι απηχεί την έντονη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη  και του περιβάλλοντός του, για την εν γένει στάση του τ. προέδρου της ΝΔ. Και είναι ίσως η πρώτη φορά που  η υποβόσκουσα μέχρι τώρα δυσαρέσκεια εκφράζεται δημόσια με τόσο ηχηρό τρόπο. 

Στο εν λόγω άρθρο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»  ο Κ. Καραμανλής κατηγορείται ευθέως για αφωνία και ουδετερότητα σε σχέση με τα  συμβαίνοντα στην πολιτική σκηνή. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Στα όσα απίθανα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση κατέχει ένα πραγματικό «Μετέωρο». Άκαμπτο. Ακούνητο. Αμίλητο. Μια ασώματος κεφαλή. Αυτό το «μετέωρο» έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αλεξάνδρου, είναι 62 ετών και έχει διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας για πέντε χρόνια, έξι μήνες και 27 ημέρες».

Επιπλέον, ο τ. πρωθυπουργός εγκαλείται για αδράνεια σε ό,τι αφορά  τη χρησιμοποίηση του «καραμανλισμού» από αντιπάλους του Κ. Μητσοτάκη:

«Ακούει τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα να επιτίθεται κάθε τόσο (ακόμη και χθες στη ΔΕΘ) στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, δηλώνοντας ταυτόχρονα «καραμανλικός», αλλά σιωπά αντί να τον αποδοκιμάσει….Βλέπει τον άλλοτε εκπρόσωπο τύπου του Βαγγέλη Αντώναρο να συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση και να πλαγιοκοπεί τη ΝΔ ως «καραμανλικός», αλλά το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, να τον αποκηρύξει επωνύμως και ευθαρσώς, δεν το κάνει». 

Όμως και διαδικτυακά ο Κ. Καραμανλής δέχεται αυτό το διάστημα έντονη κριτική  στο ίδιο μοτίβο από άλλα στελέχη του Δημοσιογραφικού Ομίλου Μαρινάκη (π.χ Α. Κωβαίος), πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα της συντονισμένης επίθεσης.