Οικονομία

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αλλάξει τους στόχους για το πλεόνασμα


Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως "η Κύπρος είχε και έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και εμείς την επόμενη μέρα στην Ελλάδα".
 
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η Κύπρος πέτυχε αυτό το οποίο δεν έχουμε πετύχει ακόμη στην Ελλάδα. Δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά πετυχαίνοντας ταυτόχρονα πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 4%. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης και δεν μπορεί να γίνεται με κύριο όχημα την υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας. Είναι κάτι το οποίο το αποδείξατε εσείς στην πράξη. Καταφέρατε να εξυγιάνετε τα δημόσια οικονομικά χωρίς να αυξήσετε τους φόρους. Στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσελκύοντας επενδύσεις σε κλάδους όπου η Κύπρος είχε και έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και εμείς την επόμενη μέρα στην Ελλάδα». 
 
«Για εμάς το 2019 θα είναι ένα κρίσιμο έτος. Δεν είναι μόνο έτος ευρωεκλογών, είναι και έτος εθνικών εκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα το αργότερο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Και πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία και για την πατρίδα μας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια τολμηρή φυγή στο μέλλον, για μια άλλη πολιτική που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και που θα επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς προς το μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την αρωγή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αλλά πάνω απ’ όλα, είναι μια προσπάθεια που αφορά την Ελλάδα. Όπως η δική σας προσπάθεια δεν αφορούσε μόνο το κόμμα, αφορούσε ολόκληρη την Κύπρο», σημείωσε.
 
«Η Ελλάδα, σήμερα παρά ποτέ, χρειάζεται ενότητα, δεν περισσεύει κανείς, θα αφήσουμε πίσω τους διχασμούς  που μας κράτησαν καθηλωμένους στο χθες και θα φύγουμε με τόλμη μπροστά. Γιατί αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα, αξίζουμε καλύτερα και στην Ευρώπη και χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό να το κάνουμε πράξη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.