Πολιτική

Mitsotakis channel - «Στρατιά» δημοσιογράφων στο Μαξίμου 


Μέρα με τη μέρα διευρύνεται η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, με προβεβλημένους δημοσιογράφους να εντάσσονται σε αυτή, δίνοντας λαβή σε πολιτικούς κύκλους να αναφέρονται στη δημιουργία Mitsotakis channel, καθώς ο αριθμός τους είναι επαρκής για τη στελέχωση τηλεοπτικού σταθμού!  

Οι συγκεκριμένες κινήσεις μαρτυρούν το ιδιαίτερο βάρος που δίνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το περιβάλλον του στην επικοινωνία. Τομέας που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αποτέλεσε το ισχυρό ατού της ΝΔ για την επάνοδό της στην εξουσία, με τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα να εμφανίζει κραυγαλέο έλλειμμα. Το μήνυμα που εκπέμπεται από το Μαξίμου είναι ξεκάθαρο: πρώτα η επικοινωνία. 

Τελευταίες χρονικά εντάξεις στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού είναι αυτές των γνωστών δημοσιογράφων Μαρίας Χούκλη και Ιάσωνα Πιπίνη. Ο Ιάσων Πιπίνης ανέλαβε από χθες (23/8) σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής. Αίσθηση είχε προκαλέσει ρεπορτάζ του δημοσιογράφου σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκαν μαζί 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία στην Βενεζουέλα.

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη εντάχθηκε και η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων Μαρία Χούκλη, όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ της 22ας Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρία Χούκλη, αναλαμβάνει ειδικό ρόλο στην κυβέρνηση στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου.

Λίγες μέρες νωρίτερα εντάχθηκαν στο επικοινωνιακό team του Μαξίμου ο πρώην διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Βλαστάρης και ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», Δημήτρης Μητρόπουλος, που φέρονται να συγκαταλέγονται στους λογογράφους του Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο μεν Γιάννης Βλαστάρης διορίστηκε σε θέση Προϊσταμένου στο Γραφείο Επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Ο δε, Δημήτρης Μητρόπουλος σε θέση Προϊσταμένου στο Γραφείο Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Πριν τον δεκαπενταύγουστο ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσιόδρα στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.Ο Δημήτρης Τσιόδρας, μεταπήδησε στη ΝΔ - θέτοντας υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές - από το «Ποτάμι», του οποίου ήταν εκπρόσωπος τύπου. 

Αναπληρωτές διευθυντές του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ανέλαβαν  οι δημοσιογράφοι Γιώργος Ευθυμίου (κάλυπτε το ρεπορτάζ ΝΔ στην ΕΡΤ) και Αργύρης Παπαστάθης.

Ο Δ. Τσιόδρας αντικατέστησε τον δημοσιογράφο  Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος της ΕΡΤ, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα εξακολουθήσει να έχει λόγο στα επικοινωνιακά του Μαξίμου. 

Εκ των συμβούλων επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη φέρεται να είναι ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (πληροφορίες των θέλουν να είναι ο νέος διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ). Διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού είναι η Κύρα Κάπη, η οποία ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. 

Το πολυπληθές επικοινωνιακό επιτελείο του Μ. Μαξίμου υποστηρίζεται από δεκάδες λιγότερο γνωστούς δημοσιογράφους και ειδικούς διαφόρων πεδίων της επικοινωνίας. Με λίγα λόγια έχει σχηματισθεί ένας μικρός στρατός για τη μάχη της επικοινωνίας, που θεωρείται πρωταρχικής σημασίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Σημειώνεται, ότι επιπλέον, καθένας από τους 18 υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον νόμο για το «επιτελικό κράτος» έχει τη δυνατότητα πρόσληψης δύο δημοσιογράφων (εκτός όσων εργάζονται ήδη στα γραφεία τύπου των υπουργείων), με τους περισσότερους να έχουν ήδη πληρώσει τις συγκεκριμένες θέσεις.