Ελλάδα

Μήνυση Λαγού κατά ΠΑΜΕ και Χαρδαλιά για τη συγκέντρωση


Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΜΕ και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά κατέθεσε ο ευρωβουλευτής- ανεξαρτητοποιηθείς από την Χρυσή Αυγή- Γιάννης Λαγός για τη σημερινή συμβολική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣΥΝ, πολιτικού φορέα του οποίου ηγείται ο Γ. Λαγός, καλείται ο Εισαγγελέας να ασκήσει ποινικές διώξεις για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων:

«Η ΕΛΑΣΥΝ –  ο μόνος πατριωτικός φορέας που αντί να μιλάει, ενεργεί- κατέθεσε σήμερα 1/5/2020, όπως είχε προαναγγείλει, Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά, του Υποστρατήγου της ΕΛΑΣ υπευθύνου για την Αθήνα και των διοργανωτών της συγκέντρωσης της «εργατικής» Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.

Η ΕΛΑΣΥΝ από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει – και το έχει αποδείξει έμπρακτα- ότι θεωρεί απαράδεκτα τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν με πρόσχημα την «πανδημία». Η κατάθεση της μήνυσης όμως ήταν μονόδρομος, από την στιγμή που η Κυβέρνηση αποφάσισε, επειδή ακριβώς δεν πιστεύει ούτε η ίδια στην αναγκαιότητα των περιορισμών, να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά αναλόγως του ποιος παραβαίνει τις διατάξεις. Επειδή, προφανώς οι κουκουέδες δεν μεταδίδουν την ασθένεια, αντίθετα με τα μεγάφωνα των Εκκλησιών, καλούμε τον Εισαγγελέα να πράξει τα νόμιμα κατά των υπευθύνων, ασκώντας τις ποινικές διώξεις, την δε Πολιτεία να επιβάλει στο ακέραιο τα υπέρογκα διοικητικά πρόστιμα, όπως κάνει και με τους λοιπούς πολίτες.

Τα αδικήματα, πέραν του 285 ΠΚ που χρησιμοποιείται κατά κόρον για όσους παραβαίνουν τις διατάξεις, είναι πολύ σοβαρά και ως εκ τούτου θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης. Αφορούν παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, ο δε Εισαγγελέας έχει την δυνατότητα, να εφαρμόσει και τις διατάξεις του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νόμου για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στην Μηνυτήρια Αναφορά».

Διαβάστε επίσης