Πολιτική

Μήνυμα Τασούλα εναντίον των απολυταρχικών καθεστώτων με αφορμή την επέτειο επιβολής της Χούντας


Με πρόσκληση προς τους πολίτες να αναλογιστούν «πόσο απόλυτα και εξ ορισμού αντιλαϊκά είναι τα απολυταρχικά καθεστώτα» επέλεξε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τη σημερινή 57η επέτειο από την επιβολή της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, γνωστής ως «Χούντας των συνταγματαρχών», την 21η Απριλίου 1967. 

«Η επιβολή της δικτατορίας στις 21/04/1967, σήμερα, 57 χρόνια μετά, μας επιτρέπει, ανάμεσα σε πολλά άλλα διδάγματα και σκέψεις, που κάθε χρόνο διατυπώνονται γι’ αυτήν, να αναλογιστούμε πόσο απόλυτα και εξ ορισμού αντιλαϊκά είναι τα απολυταρχικά καθεστώτα. Η βίαιη επικράτησή τους, η καταπίεση της ελευθερίας και ο σφετερισμός της λαϊκής βούλησης, μαρτυρούν τελικά τη βαθιά τους περιφρόνηση προς τον λαό, που τον θεωρούν ανήμπορο και ακατάλληλο να αναλάβει αντιπροσωπευτικά τις ευθύνες μιας χώρας. Ενώ η κοινοβουλευτική δημοκρατία, που αποκαταστάθηκε στη χώρα μας πριν από 50 χρόνια, μετά την επτάχρονη πολλαπλή δοκιμασία της πατρίδας μας και κυρίως της Κύπρου, είναι το πολίτευμα που κατ’ εξοχήν αναγνωρίζει την αξία και την υπευθυνότητα του κάθε πολίτη από τον οποίο και μόνο αντλεί τη νομιμοποίησή του.

Και σήμερα, 57 χρόνια μετά το χουντικό πραξικόπημα, η δημοκρατία μας στηριγμένη στη λαϊκή κυριαρχία, διεκδικεί και πετυχαίνει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, διαψεύδοντας καθημερινά έσχατες μειοψηφίες θιασωτών του αυταρχισμού, που υποκριτικά επικαλούνται τον λαό, τον ίδιο δηλαδή λαό, που θεωρούν ανάξιο να κυβερνήσει υπεύθυνα και αντιπροσωπευτικά τον τόπο του».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα