Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές


Μικτά πρόσημα παρουσιάζονται σήμερα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις χώρες της λατινικής Αμερικής.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,77% στις 13.063 μονάδες, αντίθετα στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,28% στις 7.267 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC40 ενισχύεται 0,19% στις 5.798 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά  0,53%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 1% στις 22.954 μονάδες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι σχεδιάζει να επαναφέρει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από Βραζιλία και Αργεντινή .

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση απείλησε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς έως και 100% στα αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ από τη Γαλλία, αξίας 2,4 δισ. δολαρίων τον χρόνο, σε αντίποινα για την επιβολή φόρου σε κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ψηφιακών υπηρεσιών που θεωρεί ότι επιβαρύνουν αθέμιτα και «ασυνήθιστα» αμερικανικές εταιρείες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών και η Σύνοδος Κορυφής για την 70η επέτειο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και κυρίως η κόντρα μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Τούρκου ομόλογού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αφορά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία και το μέλλον της συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης