Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα εμφανίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν τις εξελίξεις στις αμερικανοκινεζικές συνομιλίες, το Brexit και τα αποτελέσματα στον τεχνολογικό τομέα.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 0,37% στις 22.631 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%.

Απώλειες 0,14% για τον Shanghai Composite στις 2.950 μονάδες, 0,32% για τον CSI στις 3.883 μονάδες, 0,4% για τον Kospi στις 2.079 μονάδες και 0,83% για τον Hang Seng στις 26.565 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX σταθεροποιούνταν στις 6.778 μονάδες.

Η εκτιμήσεις της Texas Instruments για την κερδοφορία της προκάλεσε ανησυχία για τον παγκόσμιο τεχνολογικών κλάδο, ενώ οι ανησυχίες πως ο παγκόσμιος κλάδος των microchip πιέζεται από την πτώση της ζήτησης και την παρατεταμένη σινοαμερικανική εμπορική διένεξη, οδήγησε σε απώλειες τις ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τα chips.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στη Βρετανία, όπου οι βουλευτές ανάγκασαν την κυβέρνηση να «παγώσει» την τελευταία συμφωνία για το Brexit.

Διαβάστε επίσης