Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να είναι απαισιόδοξοι αναφορικά με το αποτέλεσμα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στα τέλη της εβδομάδας.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,66% stiw 21.458 μονάδες, ο Hang Seng υποχωρεί 0,65% στις 25.724 μονάδες, ο Shangai στην Κίνα κινείται σταθεροποιητικά, Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε 1,21% στις 2.046, ο ASX στην Αυστραλία έκλεισε με πτώση 0,71% στις 6.546 μονάδες.

Την προηγούμενη Δευτέρα, οι ΗΠΑ έθεσαν στη "μαύρη λίστα" 28 κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης, εξαιτίας του φερόμενου ρόλου τους στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναντι της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων.

Και χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν περιορισμούς στη βίζα Κινέζων αξιωματούχων που εκτιμάται ότι ενεπλάκησαν σε παρόμοιες συμπεριφορές εναντίον της μειονότητας.

Ως απάντηση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι "οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν" στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Επίσης η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει με αποφασιστικότητα τα συμφέροντα της χώρας, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης