Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Ήπιες διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed, ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη επισκιάζουν τις όποιες ανησυχίες προκαλούν για την προμήθεια του «μαύρου χρυσού» οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 0,88% στις 20.938 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2% ενώ

Χαμηλότερα κατά 0,13% ο Shanghai Composite στις 2.883 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,72% στις 27.423  μονάδες, κατά 0,37% ο Kospi στις 2.098 μονάδες και κατά 0,54% ο ASX στις 6.645 μονάδες.

Η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, εν μέσω πιέσεων από τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για μείωση των επιτοκίων. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού αυτή τη φορά, όμως μπορεί να αφήσει παράθυρο ανοικτό για μείωση των επιτοκίων αργότερα φέτος.

Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, παραπέμπουν στην πιθανότητα νέας μείωσης των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης