Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτή πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερινακική οικονομία ενώ συντηρείται η αβεβαιότητα ως προς το ζήτημα της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,33% στις 28.467 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή

Στην ηπειρωτική Κίνα οριακά χαμηλότερα οι δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.279 και 4.191 μονάδες αντίστοιχα, όπως 0,12% ο Shenzen στις 12.459 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα στις 2.526 μονάδες ο Kospi στη Σεούλ, πτώση 0,63% για τον ASX στην Αυστραλία στις 7.279 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,55% στις 20.190 μονάδες.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida δήλωσε σήμερα πως θα ζητήσει από την κυβέρνησή του να βρει τρόπους να διευθετηθεί το ζήτημα των αυξανόμενων τιμών καυσίμων και τροφίμων στη χώρα του. Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία δεν είναι τόσο υψηλός όσο σε άλλες χώρες, ωστόσο κινείται πάνω από τον στόχο του 2% που έχει ορίσει η κεντρική τράπεζα.

Η αγορά της Ταϊλάνδης παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα