Αγορές

Κέρδη στη Wall ενόψει των εκλογών


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ωθούμενη από τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 3 Νοεμβρίου.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί. Περισσότεροι από 95 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει έως σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του U.S. Elections Project στο πανεπιστήμιο της Φλόριντας, με τους αριθμούς αυτούς να προαναγγέλλουν ότι θα καταγραφεί η υψηλότερη συμμετοχή στη σύγχρονη ιστορία. Σε πανεθνική κλίμακα, με βάση τον ιστότοπο RealClearPolitics που αναλύει τις διάφορες δημοσκοπήσεις, ο Μπάιντεν προηγείται κατά 6,7 μονάδες του Τραμπ: συγκεντρώνει ποσοστό 51% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 44,3% για τον Τραμπ. Αυτό το προβάδισμα παραμένει σταθερό εδώ και μήνες, αν και σε κάποιες περιόδους έφτασε ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό.

Η Ryanair ανακοίνωσε 197 εκατ. ευρώ ζημίες τους πρώτους έξι μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 μείωσαν την κίνηση κατά 80%. Η εταιρία κατέγραψε κέρδη 1,15 δισεκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο πέρυσι και οι φετινές επιδόσεις αποτελούν τις πρώτες ζημίες της Ryanair κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο από το 1990. Οι ζημίες, ωστόσο, ήταν μικρότερες από τα 244 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της εταιρίας.

Εντός της εβδομάδας θα λάβει χώρα η συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών ανακοίνωσαν χθες 9.105,230 κρούσματα κορονοϊού, μια αύξηση 80.932 κρουσμάτων από την προηγούμενη καταμέτρησή τους και δήλωσαν ότι ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί κατά 823 με αποτέλεσμα ο συνολικός να ανέρχεται σε 229.932.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 26,924.46 μονάδες, με κέρδη 1.6%.    

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,309.76 μονάδες, ανεβαίνοντας 1.22%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 10,957.61 μονάδες, με άνοδο 0.42%.