Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall έφερε η επίθεση στα δεξαμενόπλοια


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η Wall Street, μετά το νέο χτύπημα σε δύο δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσίασε διακυμάνσεις, καθώς μετά την παραπάνω ενέργεια οι επενδυτικές ανησυχίες ήταν έκδηλες σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και τη νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, αφού οι Ηνωμένες πολιτείες κατηγόρησαν στο Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Ιράν ως υπεύθυνο για την παραπάνω επίθεση.

Η Τεχεράνη απάντησε, κάνοντας λόγο για "εμπρηστικούς ισχυρισμούς" και "αντιιρανική αμερικάνικη εκστρατεία".

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ιράν, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή ότι Ουάσινγκτον και Πεκίνο θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, αποφεύγοντας έναν νέο εμπορικό πόλεμο.

Όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 97,9 μονάδες από 100 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ ο ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών σημείωσε πτώση στις 88,6 μονάδες από 93,5 μονάδες τον Μάιο, με τον δείκτη τρεχουσών οικονομικών συνθηκών να αυξάνεται στις 112,5 μονάδες από 110 τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4%, με την παραγωγή στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να καταγράφει άνοδο 2,1% και την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, πρώτων υλών και μη βιομηχανικών προμηθειών να σημειώνει κέρδη.Η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε 0,2% και η εξορυκτική 0,1%.

Το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,5% και οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και φορτηγών κινήθηκαν 0,7% υψηλότερα. Οι λιανικές πωλήσεις, δίχως τις κατηγορίες των αυτοκινήτων και της βενζίνης, αυξήθηκαν 0,5%.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 

Παράλληλα, ο S&P 500 έκλεισε στις 

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις