Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall - 830 μονάδες πάνω ο Dow


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ η εκλογή Μπάιντεν και το εμβόλιο κατά της πανδημίας έδωσαν ώθηση στον Dow.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε διαφοροποιήσεις, με το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech να είναι αποτελεσματικό κατά 90% στην προστασία από την Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία είναι και η τελευταία φάση πριν από την αίτηση χορήγησης αδείας, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων στο μέσον της Φάσης 3. Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Την ίδια ώρα, αναλυτές θεωρούν μια προεδρία του Μπάιντεν και μια αμερικανική Γερουσία υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων θα οδηγήσει σε λιγότερες μεταρρυθμίσεις στη βιομηχανία και σε περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Παράλληλα, σημειώνουν πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ίσως παρέμβει για να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στην πληγείσα από την πανδημία οικονομία.

Η προοπτική ενός εμβολίου για την Covid-19 μπορεί να έδωσε ελπίδες σε όλον τον κόσμο, όμως το μήνυμα για την πλατφόρμα Zoom ήταν μάλλον δυσοίωνο, με τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας των επικοινωνιών να βυθίζεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 29,158.83 μονάδες, με κέρδη 2.95%.    

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,549.73 μονάδες, αυξανόμενος κατά 1.15%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,713.78 μονάδες, με πτώση 1.53%.