Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε οριακές διαφοροποιήσεις, ενώ χαμήλωσαν ξαφνικά οι προσδοκίες των Αμερικανών για την πορεία του πληθωρισμού τον Ιούλιο, όπως αναφέρει έρευνα της Fed Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το Reuters, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε επίπεδο έτους έπεσαν 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 6,2% και σε επίπεδο τριετίας μειώθηκαν κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,2%. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αντίστοιχα. Η μείωση οφείλεται στις προσδοκίες για μεγάλη αποκλιμάκωση των τιμών στη βενζίνη και τα τρόφιμα.

Σύμφωνα με αναλυτές στο "Dow Jones", ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα πέσει στο 8,7% τον Ιούλιο από το υψηλό 40ετίας του 9,1%, πριν από ένα μήνα..

Περισσότερες θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο, δημιουργήθηκαν, τον Ιούλιο, στις ΗΠΑ, με την ανεργία να πέφτει σε προ πανδημίας χαμηλό. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε, την προηγούμενη εδομάδα, ότι δημιουργήθηκαν 528.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο από 398.000 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση στις 250.000. Η ανεργία διολίσθησε στο 3,5% από 3,6 προηγουμένως, πέφτοντας στο προ πανδημίας χαμηλό. Το μέσο ωρομίσθιο ανέβηκε 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,3%. Τον Ιούνιο υπήρχε άνοδος 0,3%. Σε ετήσια βάση το μέσο ωρομίσθιο ανέβηκε κατά 5,2%, μετά από ετήσια αύξηση 5,1% τον Ιούνιο.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το μεγάλο πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα και την Υγεία, προσφέροντας μία σημαντική νίκη στον Aμερικανό πρόεδρο, λιγότερο από 100 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές. Μόνο με τις δικές τους ψήφους, οι Δημοκρατικοί ενέκριναν το πρόγραμμα ύψους άνω των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική ψηφοφορία, πριν επικυρωθεί από τον Τζο Μπάιντεν.

Συμφωνία πέτυχε η Pfizer για την εξαγορά της Global Blood Therapeutics Inc. έναντι 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 68,50 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 32,831.92 μονάδες, με κέρδη 0.09%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,140.3 μονάδες, χάνοντας 0.12%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 12,644.46 μονάδες, με πτώση 0.10%.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού άγγιξε τα 1.805,2 δολάρια ανά ουγγιά, ανεβαίνοντας 0,8% ή σχεδόν 14 δολαρίων.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ανέβηκε 1,75 δολάρια ή 2%, όντας στα 90,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent ενισχύθηκε 1,8%, αγγίζοντας τα 96,65 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα