Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με οριακές διαφοροποιήσεις έκλεισε, απόψε, η Wall Street, μετά τις κινήσεις καλής θέλησης στο πεδίο των διαπραγματεύσεων Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε μικτά πρόσημα, καθώς η επιτροπή δασμών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας θα εξαιρέσει κάποια αγροτικά προϊόντα, όπως η σόγια και το χοιρινό, από τους πρόσθετους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στίβεν Μνούτσιν αποκάλυψε πως "οι ΗΠΑ θα εκδώσουν 50ετές ομόλογο αν υπάρχει ζήτηση και στη συνέχεια θα εξετάσουν την έκδοση 100ετούς".

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 92 μονάδες από 89,8 τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 106,9 μονάδες από 105,3 μονάδες τον Αύγουστο και ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών αυξήθηκε στις 82,4 μονάδες από 79,9 τον προηγούμενο μήνα.

Τον Αύγουστο, οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. σημείωσαν αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους. Εκτός της βενζίνης, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν κέρδη 0,5%. Οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν 0,5% τον Αύγουστο μετά από άνοδο 0,1% τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτικοί κύκλοι αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για μείωση του επιτοκίου, στη συνεδρίαση της Αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,217.24 μονάδες, με κέρδη 0.13%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε σχεδόν τις 3,006.16 μονάδες, χάνοντας περίπου το 0.11% της αξίας του.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,176.71 μονάδες, με απώλειες -0.22%.