Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε οριακές αλλαγές, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, διολίσθησε 1,3% τον Σεπτέμβριο, παρά τους αναλυτές που περίμεναν αύξηση 0,2%. Η Fed αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Αυγούστου, γνωστοποιώντας απώλειες 0,1% αντί ανόδου 0,4%.

Στο τρίτο τρίμηνο η κινεζική οικονομία κατέγραψε τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο, λόγω των ενεργειακών ελλείψεων καθώς και των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και στην αγορά ακινήτων. Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας με έκθεση στην Κίνα, μεταξύ των οποίων των LVMH και Kering, σημείωσαν πτώση περίπου 2% αφού ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε επέκταση του φόρου κατανάλωσης.

Ο OPEC+ μείωσε 15% περισσότερο από το αναμενόμενο την παραγωγή του, κατά τον Σεπτέμβριο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα εταιρικά αποτελέσματα των Netflix, Tesla, AT&T,  Johnson & Johnson και  IBM. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,259.01 μονάδες, με πτώση 0.10%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,486.5 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.34%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 15,021.8 μονάδες, με άνοδο 0.84%.

Tο συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου αυξήθηκε 16 cents ή 0,2%, κλείνοντας στα 82,44 δολ. ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας φτάσει πριν μέχρι το υψηλό των 83,87 δολ.  Tο Brent Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 53 cents ή 0,6% στα 84,33 δολάρια, ενώ νωρίτερα άγγιξε τα 86,04 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις