Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για τη λειτουργία εργοστασίων της Κίνας και των πρατηρίων της Μεγάλης Βρετανίας.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  κατέγραψε οριακές αλλαγές, καθώς στη Βρετανία, τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί στο 50% έως και 90% των αντλιών βενζίνης και ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων ορισμένων περιοχών, ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου Πετρελαίου (PRA), που αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ. ορισμένες κατηγορίες καυσίμων έχουν εξαντληθεί σχεδόν στο 1/3 των πρατηρίων.

Οι επιδεινούμενες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα έχουν οδηγήσει στην αναστολή παραγωγής σε πολυάριθμα εργοστάσια, μεταξύ των οποίων σε πολλά που προμηθεύουν τις Apple και Tesla, ενώ κάποια καταστήματα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας λειτούργησαν με το φως των κεριών και τα εμπορικά κέντρα έκλεισαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κινούνται αρκετά υψηλά, εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά καθώς κάποιες περιοχές του κόσμου βλέπουν αύξηση της ζήτησης ενώ χαλαρώνουν τα μέτρα της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας του τυφώνα Άιντα που χτύπησε τις ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο του Μεξικού. 

Ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans δήλωσε σήμερα ότι  "Νομίζω ότι η οικονομία είναι κοντά στο να εκπληρώσει το πρότυπο για σημαντική περαιτέρω πρόοδο που ορίσαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο" και πρόσθεσε πως "αν συνεχιστεί να βελτιώνεται η απασχόληση, φαίνεται ότι θα εκπληρώσει αυτές τις προϋποθέσεις και θα μπορεί να ξεκινήσει ο περιορισμός". Εν συνεχεία, τόνισε πως θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια περίπου για να φτάσει ο πληθωρισμός σε επίπεδα που θα δικαιολογούν αύξηση επιτοκίων. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 34,870.16 μονάδες, με άνοδο 0.21%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,444.03 μονάδες, χάνοντας 0.26%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 14,970 μονάδες, με απώλειες 0.52%.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ανέβηκε 30 cents και έφτασε στα 1.752 δολ. ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε 1,47 δολ. ή 2% και διαμορφώθηκε στα 75,45 δολ. το βαρέλι, ενώ  το Brent Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,44 δολ. ή 1,8% στα 79,53 δολ. ανά βαρέλι. Το Brent Δεκεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, πρόσθεσε 1,49 δολ. ή 1,9% στα 78,72 δολ. το βαρέλι. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις