Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην επικείμενη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε οριακές αλλαγές, καθώς υπάρχει η πεποίθηση, ανάμεσα στους επενδυτικούς κύκλους, πως η διευκολυντική πολιτική της Fed δεν θα αλλάξει, παρά την ενίσχυση του πληθωρισμού. Επίσης το πρόγραμμα αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων της Federal Reserve, ύψους 120 δισ. δολαρίων ανά μήνα, βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού υπάρχει η ανησυχία ότι θα αρχίσει να περιορίζει αυτές τις αγορές.  Επίσης αναμένονται και οι προβλέψεις της Fed για την πορεία των επιτοκίων, με την Κεντρική Τράπεζα να μην προβλέπει αύξηση των επιτοκίων μέχρι τουλάχιστον το 2024.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ανήλθε το bitcoin νωρίτερα πλησιάζοντας τα 40.000 δολάρια ύστερα από ένα ακόμα σαββατοκύριακο αντίδρασης σε αναρτήσεις στο Twitter από τον επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ, ο οποίος απέρριψε τις επικρίσεις για την επιρροή του στην αγορά και δήλωσε ότι η Tesla πούλησε bitcoin αλλά ίσως να ξεκινήσει και πάλι συναλλαγές με αυτό.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα το θλιβερό ορόσημο των 600.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με έναν απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που η επιβράδυνση των εμβολιασμών απειλεί τον στόχο της κυβέρνησης Μπάιντεν να πετύχει το 70% των ενήλικων Αμερικανών να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και 160 εκατομμύρια να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τις 4 Ιουλίου.

H Novavax Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στοιχεία από την κλινική δοκιμή τελικού σταδίου του εμβολίου της δείχνουν ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά της COVID-19 για διάφορα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 34,394.08 μονάδες, με απώλειες 0.25%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,255.4 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.19%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 14,174.14 μονάδες, με άνοδο 0.74%.