Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με οριακά κέρδη έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης στη Wall Street, με τον τεχνολογικό να καταγράφει απώλειες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε μικτά πρόσημα στα ταμπλό του, με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στη Fed και τη διαφαινόμενη μείωση του επιτοκίου, καθώς και τη δήλωση νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει, μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, αύριο και μεθαύριο. Το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για περικοπή 25 μονάδων βάσης.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, παρά τη διαφαινόμενη μείωση επιτοκίων, τόνισε: «Η ΕΕ και η Κίνα θα μειώσουν περισσότερο τα επιτόκια και θα διοχετεύσουν χρήματα στα συστήματά τους, καθιστώντας ευκολότερο για τις μεταποιητικές τους εταιρίες να πωλούν προϊόντα. Στο μεταξύ, και με πολύ χαμηλό πληθωρισμό, η δική μας Fed δεν κάνει τίποτα -- και πιθανόν θα κάνει συγκριτικά πολύ λίγα. Κρίμα!».

Η πρώην επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν., σύμφωνα με το CNBC ,τάχθηκε υπέρ μείωσης του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, τονίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αποδυναμωθεί και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι χαμηλότερος εξαιτίας των συγκρούσεων για το εμπόριο και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει αυτό για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Κίνα ετοιμάζονται για νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων στη Σαγκάη, εντός της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,218.71 μονάδες, με άνοδο 0.10%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 3,021.10 μονάδες, χάνοντας το 0.16% της αξίας του.   

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,293.33 μονάδες, με απώλειες 0.44%.