Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με οριακές διαφοροποιήσεις έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ωθούμενη από τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τα μακροοικονομικά.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε μικτά πρόσημα, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιο της κατά της Covid-19 από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτινάχτηκε στα 3,13 τρισ. δολάρια. Σύμφωνα με το CNBC, το νούμερο αυτό είναι τριπλάσιο από το έλλειμμα των 984 δισ. δολαρίων της περσινής χρονιάς και διπλάσιο από το ρεκόρ του 1,4 τρισ. δολαρίων του 2009.

Η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά  0,6% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, μετά την άνοδο κατά 0,4% τον Αύγουστο. H μεταποίηση μειώθηκε 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Ο τζίρος στο λιανεμπόριο των Ηνωμένων Πολιτειών κινήθηκε ανοδικά κατά 1,9% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο, όντας στο υψηλότερο επίπεδο μετά την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έφτασε στις 81,2 μονάδες αυτόν τον μήνα από 80,4 τον Σεπτέμβριο, όντας στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 28,606.77 μονάδες, με άνοδο 0.4%.    

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε σχεδόν αμετάβλητος στις 3,480.4 μονάδες. 

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,671.56 μονάδες, με πτώση 0.36%.