Αγορές

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια


Μικτά πρόσημα επικρατούν στα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις αμερικανοκινεζικές διαπραγματεύσεις. 

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε κατά 0,7% υψηλότερα στις 23.303 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,57%.

Κέρδη 1,07% για τον Kospi στις 2.162 μονάδες, 0,85% για τον ASX στις 6.898 μονάδες και 0,2% για τον Hang Seng στις 26.376 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,6% στις 2.892 μονάδες και κατά 0,7% ο CSI στις 3.878 μονάδες.

Τα σχόλια από τον Λευκό Οίκο που άφησαν να εννοηθεί πως υπάρχει πιθανότητα να υπογραφεί άμεσα εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου, αναζωπύρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι μπορεί ο δασμολογικός πόλεμος να βαίνει προς το τέλος του.

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, μετά και τα ισχνά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και έχουν παραλύσει τμήματα του χρηματοοικονομικού κόμβου για πέμπτη ημέρα, με αποτέλεσμα ο δείκτης να καταγράφει τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Διαβάστε επίσης