Αγορές

Μικτά πρόσημα λόγω Apple στις ευρωαγορές


Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να ανησχούν για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από τον κορονοϊό, μετά και την ανακοίνωση της Apple.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,54% στις 13.708 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 διολισθαίνει 0,28% στις 7.411 μονάδες όπως και στο Παρίσι κινείται χαμηλότερα κατά 0,4% στις 6.061 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανέρχεται κατά 0,99% στις 25.369 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 10.018 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,6% αρνητικά.

Η προειδοποίηση της Apple είναι πλήγμα για τις μετοχές προμηθευτών τεχνολογικών εταιρειών, την ώρα που επιμένει ο φόβος του κορονοϊού.

Ο κορωνοϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, προειδοποίησε η αμερικανική εταιρεία, καθώς τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.    

Διαβάστε επίσης