Αγορές

Μικτά πρόσημα ξανά στη Wall λόγω των νεών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις νέες θέσεις εργασίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τον Αύγουστο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε οριακές αλλαγές, καθώς ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Αύγουστο, εξαιτίας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα που επιβαρύνει την οικονομική ανάκαμψη, όταν το ποσοστό ανεργίας συνέχισε και αυτό να υποχωρεί, ανακοίνωσε σήμερα του αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Δημιουργήθηκαν συνεπώς μόνο 235.000 θέσεις εργασίας, τρεις φορές λιγότερες σε σχέση με τις αναμενόμενες 750.000 και έπειτα από ένα και πλέον εκατομμύριο θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο (αναθεωρημένος αριθμός προς τα πάνω). Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώνεται στο 5,2%, υποχωρώντας κατά 0,2 της μονάδας σε σχέση με τον Ιούλιο, με πολλούς ανθρώπους να φαίνεται ότι εγκατέλειψαν την αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχει θέσει ως προϋπόθεση τη βελτίωση της απασχόλησης για να μειωθεί το τεράστιο πρόγραμμα αγορών που άρχισε την άνοιξη του 2020.

Απώλειες κατέγραψε ο τομέας των υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπηρεσιών του ινστιτούτου ISM έπεσε στις 61,7 μονάδες τον περασμένο μήνα από 64,1 τον Ιούλιο, επίπεδο ρεκόρ του δείκτη. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, περίμεναν απώλειες του δείκτη στις 61,5 μονάδες. Η μέτρηση για τις παραδόσεις από προμηθευτές υποχώρησε στις 69,6 μονάδες από 72 τον Ιούλιο. Επίσης, ο δείκτης για τις τιμές που κατέβαλαν οι εταιρείες στον τομέα των υπηρεσιών μειώθηκε στις 75,4 μονάδες από τις 82,3 μονάδων, που αποτελεί υψηλό 16 ετών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,369.35 μονάδες, με πτώση 0.21%.    

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε, σχεδόν αμετάβλητος, στις 4,535.77 μονάδες.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 15,363.5 μονάδες, με κέρδη 0.21%.    

O χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 22,20 δολάρια ή 1,2% όντας πλέον στα 1.833,70 δολάρια την ουγκιά.

Όσον αφορά το πετρέλαιο, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, έπεσε 70 cents ή 1% στα 69,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Νοεμβρίου, μειώθηκε κατά 42 cents ή 0,6% στα 72,61 δολ. το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις