Αγορές

Μικτά πρόσημα και σήμερα στις αγορές της Ευρώπης


Με οριακές διαφοροποιήσεις έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, με τα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών να βρίσκονται στο επενδυτικό επίκεντρο.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν μικτά πρόσημα, καθώς η βρετανική τράπεζα Barclays κατέγραψε λιγότερα κέρδη στο α΄εξάμηνο του έτους και η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημιές κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Την ίδια ώρα, η UniCredit, ακολουθώντας τις προτροπές της ΕΚΤ, γνωστοποίησε πως δεν θα αποδώσει μέρισμα και δεν θα προβεί σε αγορές ιδίων μετοχών.

Η γερμανική οικονομία πιθανόν αναπτύσσεται με ρυθμό 3% το τρέχον τρίμηνο συγκριτικά με το προηγούμενο, εν μέρει ανακάμπτοντας από τη βουτιά στην οικονομική δραστηριότητα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. «Οι ενδείξεις καταδεικνύουν ξεκάθαρα ανάκαμψη, αλλά παρά την ισχυρή ανάπτυξη, πιθανόν θα χρειαστούν δύο χρόνια πριν αντισταθμιστεί η ιστορική βουτιά την άνοιξη», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση το ινστιτούτο DIW.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Τρίτη άλλους 1.592 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό, που είχε να φθάσει σε αυτό το επίπεδο δυόμισι μήνες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, τερματίζοντας την ελαφριά μείωση των περιπτώσεων που καταγραφόταν τα δύο προηγούμενα 24ωρα. Για να βρεθεί τόσο βαρύς απολογισμός όσο αυτός χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στα δεδομένα που συγκεντρώνονταν στα μέσα Μαΐου (1.680 τη 15η εκείνου του μήνα). Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στις SARS-CoV-2 πλέον ξεπέρασε τα 4,34 εκατομμύρια, ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 149.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία έχει υποστεί σε απόλυτα μεγέθη μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία στον πλανήτη.

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε δίχως ουσιαστική διαφοροποίηση περίπου στις 367.49 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε σχεδόν στα ίδια, όντας στις 3.301,05 μονάδες.

Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 6.131,11 μονάδες.  

Ο γερμανικός DAX έφτασε στις 12.819,5 μονάδες, με πτώση 0,12%.

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 4.958,74 μονάδες, αυξήθηκε 0,61%.    

Ο ιταλικός FTSE MIB άγγιξε τις 19.866,5 μονάδες, με απώλειες 0,18%.    

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 7.201 μονάδες, χάνοντας 0,63%.