ΕΥΖην

Mία νύχτα στη μαγική Ρώμη του Bvlgari


Goldea, The Roman Night: Ένα άρωμα για τη Ρωμαία θεά της νύχτας

Τα μεσάνυχτα η Αιώνια Πόλη είναι ένα μέρος μαγικό, ένα μέρος που ενέπνευσε τον Bvlgari να δημιουργήσει το The Roman Night, ένα άρωμα για τη Ρωμαία θεά της νύχτας. Δυναμικό και υπνωτιστικό, το chypre λουλουδάτο musk είναι μία σαγηνευτική προσθήκη στη συλλογή των αρωμάτων Goldea. Ενσαρκώνοντας τη βασίλισσα της νύχτας, η Bella Hadid επιλέχθηκε ως η Goldea, η μούσα του The Roman Night, αιχμαλωτίζοντας τη λάμψη του με τη δική της λαμπερή παρουσία.

Ένα κινηματογραφικό ταξίδι του Glen Luchford

Παγιδευμένη σε μία εντυπωσιακά διακοσμημένη σάλα, όπου ένα αργόσυρτο κονσέρτο είναι σε εξέλιξη, μία όμορφη γυναίκα Βulgari ενσαρκώνει τη χρυσή μαγεία της νυχτερινής Ρώμης που βρίσκεται ακριβώς εκεί έξω… Η Αιώνια Πόλη την καλεί με το υπνωτιστικό της μεγαλείο και την κάνει να ανασηκωθεί από τη θέση της. Κι ενώ το κονσέρτο συνεχίζεται αργά με ένα σόλο στο τσέλο, εκείνη κοιτά προς την πόρτα της εξόδου. Η καρδιά της αρχίζει τη δική της μελωδία, τραγουδώντας τις πιθανότητες της νύχτας κι εκείνη την ακούει.

Εγκαταλείπει τη θέση της, γλιστρά προς την έξοδο και στη νύχτα –δραπετεύοντας, σχεδόν σαν κυνηγημένη- μαγνητισμένη από τη χρυσαφένια αίσθηση της Ρώμης και το υπνωτιστικό της άρωμα, σαν υπόσχεση περιπέτειας. Σκαρφαλώνει στις στέγες, αναρριχάται σε τοίχους και βυθίζεται στη χαρά καθώς συναντά τους φίλους της για να ξεκινήσουν την περιπέτεια της αποψινής νύχτας κάτω από τον μαγικό ουρανό της Ρώμης.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Glen Luchford μας παίρνει μαζί του σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι εξιστορώντας μας της ιστορία του Goldea, The Roman Night με πρωταγωνίστρια το top model Bella Hadid, καθώς ακολουθεί την καρδιά της στην αστραφτερή πόλη. 

Η Ρώμη, λίκνο της ανθρωπότητας, είναι γεμάτη από μυριάδες μύθους, ερωτικές ιστορίες και περιπέτειες μέσα στα δύο χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της.  Η πόλη είναι μία διαχρονική πηγή έμπνευσης για τον Bvlgari. Δημιούργησε ένα πολυτελές και λαμπερό άρωμα για να συλλάβει το πάθος της Ρώμης, και η Bella αφήνεται στο μυστήριο της πόλης, περιπλανιέται πάνω στις στέγες των σπιτιών της ατενίζοντας το μέλλον: είναι η Βασίλισσα της Ρωμαϊκής Νύχτας.

Ο Luchford, γνωστός για την αιχμηρή του κινηματογραφική προσέγγιση, αποκαλύπτει μία ωμή και συναρπαστική πλευρά των επιλογών στη ζωή. Η Bella είναι η δική του προσωποποίηση της γυναίκας, ορίζοντας την ποιότητα της εντυπωσιακής ιταλικής μάρκας.

Ένα άρωμα για τη σύγχρονη Θεά

Παραδομένη στη σαγήνη, με μάτια που λάμπουν από την αυτοπεποίθηση της νεότητας, η Ρωμαία θεά ενσαρκώνει τη δύναμη και την ελευθερία της θηλυκότητας.

Το Goldea, The Roman Night αστράφτει από τη λάμψη του πρωτότυπου αρώματος Goldea, σαν τη φυσική εξέλιξη της χρυσαφένιας έμπνευσης. Αναπαράγοντας τον χρυσό σε όλες του τις φόρμες, ο Bulgari σφυρηλατεί την πολυτιμότητα σε κάθε δημιουργία Goldea, όπου το κάθε άρωμα ανταποκρίνεται σε μια διαφορετική πτυχή μίας γυναίκας. Dea είναι η λατινική λέξη για τη «θεά» συμβολίζοντας το όνομα της αρωματικής συλλογής αλλά και το πάθος του Ρωμαίου αρωματοποιού-κοσμηματοποιού. 

Αντανακλώντας το αμίμητο φως της Ρώμης, το Goldea, The Roman Night αιχμαλωτίζει τη νυχτερινή λάμψη των αστεριών της Ρώμης και το μεγαλείο της Αιώνιας Πόλης τη νύχτα. Ο μύθος του Goldea, the Roman Night είναι η ιστορία μίας θεάς ειπωμένη με τη δημιουργία αυτού του σαγηνευτικού και δυνατού αρώματος.

Μαύρος Χρυσός, κόσμημα της Νύχτας

«Εμπνεύσθηκα από την  ιδέα μίας μυστηριώδους θεάς της νύχτας, στην αιώνια πόλη, στη Ρώμη: Δημιούργησα το άρωμα Goldea, The Roman Night σύμφωνα με την εικόνα της. Χαρισματική, σαγηνευτική, συναρπαστική, αφήνει πίσω της μία ακαταμάχητη αύρα μέσα από ένα χρυσό ελιξίριο από λευκά άνθη, τα οποία αποπνέουν τη δυναμική ευωδιά τους καθώς η νύχτα πέφτει». 
«Το γιασεμί που ανθίζει τη νύχτα και η τουμπερόζα είναι ακαταμάχητες νυχτερινές ομορφιές. Κι αυτά συνδυάζονται με το χάδι ενός γλυκού φιλιού από πλούσια μούρα και μαύρη παιώνια, σαν να καλούν τον πόθο και να ζητούν τη γιορτή. Όταν φαντάστηκα αρχικά τη ρωμαϊκή νύχτα, η ιδέα ήταν αμέσως ένα άρωμα με υπογραφή chypre. Στο μεταξύ, ο λαμπερός αισθησιασμός του μαύρου μόσχου με στοίχειωνε μαζί με ένα μεθυστικό πατσουλί και την ευγένεια από ρίζες βέτιβερ».
Alberto Morillas, Master Perfumer 

Μαγευτικό μπουκάλι

Υπνωτιστικό και συμβολικό, το φίδι, Serpenti του οίκου Bvlgari είναι το πνεύμα του ζώου που μαγεύει στη συλλογή Goldea. Οι φολίδες του αγκαλιάζουν την κορυφή του μπουκαλιού. Αντιπροσωπεύοντας σαγήνη και ζωή, το φίδι ήταν το βασιλικό σύμβολο της δύναμης των αρχαίων βασιλισσών. Σήμερα, το σύμβολο ζει αιώνια στη συλλογή Bulgari Serpenti, αφού από τη δεκαετία του ’40 έως σήμερα αποτελεί ένα σύμβολο του οίκου. Ενισχυμένο από το γκλάμουρ του Bulgari, το μαύρο φίδι αγκαλιάζει το μπουκάλι του Goldea, The Roman Night, όπως και το ίδιο το άρωμα κάνει σε μία γυναίκα.
 
Φέρνοντας στο μυαλό τον ουρανό της Ρώμης, η σιλουέτα του Goldea εκφράζει αυτές τις σπάνιες και πολύτιμες στιγμές όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται. Περίλαμπρος σαν έκλειψη, ο Ήλιος εμφανίζεται σαν μέσα από ένα φωτεινό δαχτυλίδι περιτριγυρισμένο από τον δίσκο της Σελήνης, δημιουργώντας έναν μαγνητισμό που αιχμαλωτίζει όποιον κρατά το μπουκάλι. Ο Bulgari επαναπροσδιορίζει με λεπτότητα τις καμπύλες του Goldea, The Roman Night με ένα πιο λείο και σύγχρονο σχεδιασμό. Το μπουκάλι υπαινίσσεται το παιχνίδι της σαγήνης, δημιουργώντας αντιθέσεις, ώστε να ενισχύσει τη μυστηριώδη του αίσθηση, παίζοντας με το φως για να εκφράσει τη δυαδικότητα της γυναίκας- είναι δυνατή και την ίδια στιγμή εντστικτώδης, ισχυρή και παιχνιδιάρα. 
 
Μία μαύρη γραμμή περικλείει το διαφανές καπάκι αυτού του μαγευτικού ελιξίριου. Το κουτί του αρώματος διαθέτει γεωμετρικά σχήματα που θυμίζουν τις φυσικές φολίδες του φιδιού. Με αστραφτερές χρυσαφί νότες, μιμείται τη λάμψη των διαμαντιών, όπως δεξιοτεχνικά συνδυάζονται από τους χαρισματικούς κοσμηματοποιούς του οίκου Bvlgari. Λάμποντας όπως μία αστραφτερή γυναίκα, το Goldea, The Roman Night εκφράζει τη βασίλισσα της νύχτας στη Ρώμη.