ΕΥΖην

Μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας: Δημιουργίες 12 κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών (video)


Μία πραγματικά ξεχωριστή επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Ξεχωριστή διότι, οι δημιουργίες ανήκαν σε 12 κρατούμενους του Σωφρονιστικού καταστήματος στο Φελί Γρεβενών.

Δείτε το σχετικό video στο τέλος του κειμένου

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, εκατοντάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την εξέδρα, που έχει στηθεί στον μέσον της πλατείας. Από τα μεγάφωνα οι οργανωτές ενημέρωσαν ότι ξεκινά μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας με γυναικείες, αντρικές και παιδικές φορεσιές. Η στιγμή που όλοι χειροκρότησαν με θέρμη, ήταν όταν η εκφωνήτρια ανέφερε, ότι όλα τα ρούχα που θα παρουσιάζονταν, είναι δημιουργίες 12 κρατουμένων του Σωφρονιστικού καταστήματος στο Φελί Γρεβενών.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν συγγενείς και σύζυγοι των κρατουμένων με τα παιδιά τους.

Τα φωτά χαμηλώνουν και τα μοντέλα αρχίζουν να κάνουν τα περάσματά τους στην σκηνή. Είναι κορίτσια, αγόρια και χορευτές από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, που ανταποκρίθηκαν χωρίς περιστροφές στο κάλεσμα της εκπαιδεύτριας και ειδικής σε θέματα ραπτικής Αναστασία Πουλατσόγλου όταν ζήτησε την βοήθειά τους για να αναδείξει τις δημιουργίες των κρατούμενων μαθητών της.

Κοζάνη, επίδειξη μόδας κρατουμένων

Παρουσιάστηκαν 140 κομμάτια, γυναικείες και αντρικές ενδυμασίες, βραδινά φορέματα για πιο επίσημες στιγμές και παιδικές φορεσιές, σε μια επίδειξη μόδας που διήρκησε μια ώρα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος εκμάθησης ραπτικής στις φυλακές Γρεβενών, Αναστασία Πουλατσόγλού, δήλωσε συγκινημένη από την παρουσία του κόσμου και την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση αλλά και από την αθρόα συμμετοχή των νέων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών της πόλης της Κοζάνης, που επί μια βδομάδα εργάστηκαν εθελοντικά και συμμετείχαν στην δημιουργία αυτής της εκδήλωσης.

Κοζάνη, επίδειξη μόδας κρατουμένων

Στο χώρο της πλατείας υπήρχε bazar με κατασκευές και δημιουργίες των κρατουμένων, όπου τα έσοδα από την πώλησή τους προορίζονται στο να ενισχύσουν βασικές ανάγκες όσων δεν διαθέτουν καμία οικονομική δυνατότητα η κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που θα μπορούσε να τους ενισχύσει.

Κοζάνη, επίδειξη μόδας κρατουμένων

Στις φυλακές Γρεβενών λειτουργεί ένα σύγχρονο και μοντέρνο εργαστήριο κοπτικής - ραπτικής με 20 μηχανές που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την μεταρρύθμιση του ελληνικού δικαστικού συστήματος που έτρεξε το υπουργείο δικαιοσύνης, με την αρωγή και υποστήριξη ειδικών της Αυστριακής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δασκαλόπουλος, εκ των συνδημιουργών της εκδήλωσης, θα επιδιώξουμε μέσω της συνεννόησης με το υπουργείο Δικαιοσύνης την συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας.

Διαβάστε επίσης