Πολιτική

Μέχρι τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για επιστολική ψήφο


 Εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο. στις επικείμενες ευρωεκλογές, ενώ το θέμα παραμένει αντικείμενο σφοδρών πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων.

Μέχρι σήμερα το πρωι είχαν εγγραφεί στην σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών περίπου.171.000 πολίτες. Εξ αυτών, περίπου 126.000 κατοικούν εντός συνόρων και 45.000 διαμένουν στο εξωτερικό - σε 117 διαφορετικές χώρες.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα εγγραφούν για να ψηφίσουν εξ αποστάσεως με επιστολική ψήφο, θα υπερβεί τελικά τους 180.000.

Κι ενώ το θέμα είχε σχεδόν ξεχαστεί, επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, στο γραφείο του Διευθυντή που προϊσταται της διαδικασίας οργάνωσης και διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Η αντιπολίτευση θέτει ερωτήματα γι αυτή την "περίεργη" διάρρηξη και παράλληλα συσχετίζει την επιστολική ψήφο με την υπόθεση των e-mail της Μισέλ Ασημακοπούλου και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως.

«Τι συμβαίνει επιτέλους κυρία Κεραμέως στο Υπουργείο Εσωτερικών; Το αναμενόμενο, πολυσυζητημένο πόρισμα του Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ, για το σκάνδαλο των διαρροών, παραδόθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνοντας το ερώτημα γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα ευρήματα.

Όπως επισημαίνει η τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε και καταγγέλθηκε η παραβίαση του προσωπικού γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ, σε ώρα λειτουργίας και άρα παρουσίας των υπαλλήλων στο Υπουργείο.

«Συμβολικές συμπτώσεις που θέτουν νέα ερωτήματα. Αφαιρέθηκαν σημαντικά έγγραφα και άλλα στοιχεία προσωπικών δεδομένων ή πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού με παρακρατικές μεθόδους, τύπου Greek mafia;» ρωτάει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα