Ενέργεια

Μέχρι τον Ιούνιο το ν/σ για την ηλεκτροκίνηση


Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, το οποίο θα εξετάζει όλες τις πτυχές του σχετικού ζητήματος, ώστε να υπάρξει δυναμική εκκίνηση στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι έως το 2030, το 30% των οχημάτων που θα ταξινομούνται να είναι ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά.

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.

«Συγκροτήσαμε πρόσφατα τη Διυπουργική Επιτροπή για την "προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα" των συναρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στόχος μας είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους να παρουσιάσουμε τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, στόχος είναι το ένα τρίτο των αστικών λεωφορείων, που θα αγοραστούν τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για την Αθήνα, να είναι ηλεκτρικά» είπε  ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι ενώ στην Ολλανδία, την οποία θα επισκεφτεί «γι' αυτό ακριβώς το θέμα σε μερικές ημέρες», η ηλεκτροκίνηση έχει ήδη φτάσει στο 10% (του συνόλου των στόλων των οχημάτων), «ενώ στην Ελλάδα όλο το 2018 πουλήσαμε σε όλη τη χώρα 77 ηλεκτρικά οχήματα και το 2019 τριακόσια δεκαπέντε. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρέπει να γίνουν πολλά»τόνισε

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διαβάστε επίσης