Επιχειρήσεις

Mevaco: Ανάκαμψη με διπλασιασμό τζίρου και κερδοφορία


Εστιάζοντας σε έναν νέο τομέα εργασιών, στην κατασκευή μεταλλικών στοιχείων φωτοβολταϊκών πάρκων, η εισηγμένη εταιρεία Mevaco επιτυγχάνει εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών και επιστρέφει στην κερδοφορία.

Το πρώτο εξάμηνο κλείνει με τζίρο αντίστοιχο του ετήσιου περυσινού, ενώ οι προοπτικές για το β' εξάμηνο είναι ευοίωνες. Τα συνολικά έσοδα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 9 εκατ. ευρώ στο πρώτο φετινό εξάμηνο και τα ετήσια θα διαμορφωθούν περί τα 18 εκατ. ευρώ. Θα είναι δηλαδή διπλάσια από τα περυσινά και 20% μεγαλύτερα από τα προ πανδημίας.

Η Mevaco είχε υποστεί πέρυσι σημαντικό πλήγμα από την πανδημία, με συρρίκνωση του ετήσιου κύκλου εργασιών της κατά 40% (από 15 σε 8,9 εκατ. ευρώ), που οδήγησε σε αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα (ζημίες 539 χιλιάδες ευρώ).

 Φέτος, με τη δυναμική ανάκαμψη των πωλήσεων και την εκτέλεση συμβάσεων για κατασκευή μεταλλικών μερών φωτοβολταϊκών,  η εταιρεία θα βελτιώσει θεαματικά τις επιδόσεις της, επιτυγχάνοντας μεγάλη αύξηση των EBITDA και  θετικό οικονομικό αποτέλεσμα μετά από φόρους.

Περαιτέρω αύξηση τζίρου και καθαρών κερδών θα επιτευχθεί στην επόμενη χρήση, αν η εταιρεία εξασφαλίσει νέα συμβόλαια από την Αυστραλία, για προμήθεια συστημάτων ηχομόνωσης οδικών δικτύων. Εχοντας επιτυχή παρουσία σ' αυτόν τον τομέα με δικά της καινοτομικά προϊόντα, η Mevaco συμμετέχει σε δύο διαγωνισμούς, που θα κατακυρωθούν τους αμέσως προσεχείς μήνες

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΜΕΒΑ