Πολιτική

Τσίπρας: Η ελπίδα θα κερδίσει την έπαρση και την αλαζονεία


Μήνυμα εκλογικής νίκης έστειλε από την πόλη του Βόλου ο Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι, γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια «ανοιχτής» συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Εξέφρασε δε, την εκτίμηση ότι «η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία», ενώ ευθεία επίθεση εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία.

«Η αντιπολίτευση και τα media που τη στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση και κρύβουν όσο περισσότερο μπορούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και που αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούν στην κοινωνική λεηλασία προς όφελος των λίγων και ισχυρών» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι «η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σ’ αυτό τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω».

Αναφερόμενος στην τετραετή κυβερνητική θητεία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι στην ιστορία για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε».

Και εξήγησε: «Γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης εθνικής κυριαρχίας, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και το πετύχαμε εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έβαλλε κατά των κ.κ. Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, τονίζοντας ότι «ο ένας παρέδωσε 24 δισ. έλλειμμα το 2009, ο άλλος έφερε το ΔΝΤ, ο επόμενος ήταν ένας διορισμένος τραπεζίτης και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε λουκέτα όλη την αγορά».

«Όλοι αυτοί βέβαια σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Τη ζητάνε πίσω» συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «εμείς, δε γεννηθήκαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Ούτε μάθαμε τη πολιτική στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης για το δίκιο του λαού μας. Εμείς καταφέραμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».

Περιγράφοντας τους άξονες της επόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εστίασε στη «δίκαιη ανάπτυξη», η οποία «θα τους χωράει όλους».

«Θέλουμε μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη. Θέλουμε όλοι σ’ αυτό τον τόπο να αισθάνονται ασφαλείς, κάθε ελληνική οικογένεια να μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της. Θέλουμε οι Έλληνες να μην ξαναζήσουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μειώσεις συντάξεων, απολύσεις, αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων και των τροφίμων. Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτά» διαμήνυσε, με νόημα.  

Ειδική μνεία έκανε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της Ν.Δ.», όπως και «η σκευωρία που έστησαν εναντίον μας».

«Η Ελλάδα σήμερα πιο δυνατή και πιο ισχυρή από ποτέ στη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια, γιατί τολμήσαμε με γενναιότητα και πατριωτισμό και ανοίξαμε δρόμο εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε, με τη Συμφωνία των Πρεσπών που αποκαθιστά την ιστορία μας. Την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό» διαβεβαίωσε, χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθύμισε ότι «το χειρότερο είναι ότι όταν εμείς κερδίσαμε όλα όσα δε διανοήθηκαν πότε αυτοί να διεκδικήσουν, τότε άρχισαν να υποκρίνονται τους Μακεδονομάχους, και να μιλούν για προδοσίες και ηγούνταν συλλαλητηρίων».


Μέτρα για τους αγρότες

Μέτρα για πιο δίκαιη φορολογία και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγορίν στην Ζαγορά του Πηλίου.

Προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μεικτού συστήματος φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη και τοπικές ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών και περιορισμό του κόστους παραγωγής.

«Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του κόστους και των κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων. Θα μειώσουμε επίσης το κόστος των λιπασμάτων ενώ θα προχωρήσουμε και στη μείωση και της τιμής του αγροτικού πετρελαίου.

Σχετικά με την ασφάλιση της παραγωγής, αλλάζουμε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ στην ουσία και τη φιλοσοφία του, προκειμένου να καταστήσει τον Οργανισμό περισσότερο Αλληλέγγυο, Δημόσιο και Κοινωνικά Δίκαιο. Ο παραγωγός θα έχει τον οργανισμό δίπλα του την ώρα που τον έχει ανάγκη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τις νέες συνθήκες καλλιέργειας και τα νέα δεδομένα της εποχής.

Και τέλος, καθιερώνουμε προκαταβολή αποζημιώσεων με εγγύηση τις αγροτικές ενισχύσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε.

«Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον τόπο μας. Η μεταμνημονιακή εποχή. Τώρα που μπορούμε να κυβερνάμε με τα χέρια όχι δεμένα πίσω από την πλάτη, αλλά να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε.

Έχουμε βεβαίως δεσμεύσεις δημοσιονομικές που έχουμε αποδείξει ότι μπορούν να υλοποιούνται και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την πίτα για να την μοιράσουμε δίκαια σε όλους. Να μην επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στα δημοσιονομικά, αλλά στο πως θα παράξουμε νέο πλούτο, πως θα αυξηθούν οι εξαγωγές άρα και το εισόδημα του μέσου αγρότη».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους όχι μόνο για τους επιτήδειους τους κολλητούς και τους κουμπάρους, όπως ήταν κατά το παρελθόν, ή θα γυρίσουμε πίσω.

Πρέπει να ξέρετε πως ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα συνεχισθεί. Φθάσαμε ως εδώ με μεγάλες δυσκολίες. Όμως, εάν κάποιοι επιχειρήσουν ανατροπή, μην έχουμε δεδομένο ότι δεν μπορούμε να ξανακυλήσουμε στις μαύρες μέρες που έζησε η μεσαία τάξη οι μη προνομιούχοι και κυρίως οι αγρότες και οι αγρότισσες από το 2010, έως το 2015, και που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Από τη μια μεριά, υπάρχει ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και στον αντίποδα υπάρχει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερων προτάσεων, που τις έχουμε γνωρίσει κατά το παρελθόν, όπως οι προτάσεις περικοπής της χρηματοδότησης για την ΚΑΠ», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός, πραγματοποίησε περιοδεία στη Μαγνησία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και Ολυμπία Τελιγιορίδου, την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλή.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις