Ασφαλιστική Αγορά

MetLife: Νέος πρόεδρος και CEO ο Michel A. Khalaf


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife, Inc. ο Michel A. Khalaf, Πρόεδρος του τομέα US Business και ΕΜΕΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife από την 1η Μαΐου 2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Khalaf θα καταλάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, από την 1η Μαΐου. Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι και τις 30 Απριλίου 2019.

Ο Michel Khalaf ήταν πρόεδρος της MetLife ΕΜΕΑ από το 2011, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 προστέθηκε στα καθήκοντά του και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ. Μέσα από το διευρυμένο αυτό ρόλο, ήταν υπεύθυνος για τους κλάδους Ομαδικών, Συνταξιοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων, Γενικών Ασφαλίσεων στις ΗΠΑ, καθώς και για το Global Employee Benefits (GEB), τη μοναδική οριζόντια δραστηριότητα της MetLife, στο πλαίσιο της οποίας παρέχει λύσεις για την ασφάλιση εργαζομένων σε τοπικούς και πολυεθνικούς εργοδότες, σε 39 χώρες. Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις πωλήσεις ομαδικών και ατομικών συμβολαίων, μέσω πρακτόρων, μεσιτών, τραπεζών και απευθείας καναλιών σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Σε δήλωσή του, ο κ. Khalaf ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου και νοιώθω ευτυχής που αναλαμβάνω την ηγεσία ενός τόσο σπουδαίου οργανισμού. Η MetLife έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει ακόμη περισσότερη αξία για όλους όσους εμπλέκονται στη λειτουργία της. Επιταχύνοντας την αύξηση του κύκλου εργασιών μας, βελτιώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας και διατηρώντας αυξημένη πειθαρχία στις δαπάνες μας, μπορούμε να γίνουμε μια ακόμη πιο επιτυχημένη οικονομικά εταιρία. Μια εταιρία που θα εκπληρώνει αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της, θα δημιουργεί ευκαιρίες για τους εργαζομένους της και θα εξασφαλίζει αυξημένες αποδόσεις στους μετόχους της».

Ο Michel Khalaf είναι απόφοιτος του Syracuse University με Bachelor of Science στη Μηχανολογία και MBA στα οικονομικά. Είναι μέλος του Life Management Institute.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα