ΕΥΖην

Μέριλ Στριπ για παρενόχληση: «Να μιλήσουν η Μελάνια και η Ιβάνκα»


Έσπασε τη σιωπή της η Μέριλ Στριπ γύρω από την σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο του θεάματος, αν και… αντί να αναφερθεί ανοιχτά σε προσωπικές της εμπειρίες, άφησε να αιωρούνται ηχηρά υπονοούμενα, καλώντας τις συζύγους του Ντόναλντ Τραμπ να τοποθετηθούν!

Σε συνέντευξή της –μαζί με τον Τομ Χανκς- στους New York Times, η δημοσιογράφος Κάρα Μπάκλεϊ είπε στη Μέριλ Στριπ: «θέλω να στρέψω την κουβέντα στα νέα αυτών των ημερών, τη σεξουαλική παρενόχληση. Ένα από όσα μου έκαναν εντύπωση όταν βγήκαν στο φως οι κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι ότι ο κόσμος έλεγε ‘Τι θα πει η Μέριλ;’ Σας περιμένουν».

Η ηθοποιός ανασκουμπώθηκε και απάντησε: «Δε θέλω ν' ακούω για τη δική μου σιωπή. Θέλω ν' ακούω για τη σιωπή της Μελάνια Τραμπ. Θέλω να ακούσω τι έχει εκείνη να πει. Έχει πολλά να πει, που αξίζει να ειπωθούν. Το ίδιο και η Ιβάνκα. Θέλω να μιλήσει, τώρα».

Όταν η δημοσιογράφος τη ρώτησε για τις δικές της εμπειρίες και το πώς τις διαχειρίστηκε, η Μέριλ είπε ότι έζησε «καταστάσεις, κυρίως όταν ήμουν νέα κι όμορφη. Σήμερα, κανείς δεν έρχεται σε μένα. Άρα, δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες εμπειρίες, πρόσφατα. Αλλά τότε, όταν ο καθένας έπαιρνε κόκα, υπήρχε μπόλικη συμπεριφορά που ήταν ασυγχώρητη. Τώρα, όμως, που ο κόσμος είναι πιο μεγάλος σε ηλικία και πιο καθαρός από τα ναρκωτικά, πρέπει να υπάρχει συγχώρηση, έτσι το αισθάνομαι».

Κι όταν η Κάρα Μπάκλεϊ επέμεινε, ζητώντας της να γίνει πιο συγκεκριμένη, η Μέριλ της το ξέκοψε κομψά: «Όχι, όχι, δεν θέλω. Το πέρασα κι εγώ, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τη ζωή κανενός στην ωριμότητά του. Απλά δεν θέλω. Μου φαίνεται ότι αν είναι να πάει μπροστά ο κόσμος, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε, και ξέρω ότι για τους άντρες είναι καλύτερα αν μας σέβονται βαθιά ως ίσες με αυτούς».

Για τον Γουάινστιν είπε ότι «ποτέ δεν μου ζήτησε να πάμε σε ξενοδοχείο. Δεν ξέρω πώς ζούσε τη ζωή του». 

Για το περίφημο χαστούκι που έφαγε από τον Ντάστιν Χόφμαν εξήγησε ότι ήταν «όταν κάναμε το "Κράμερ εναντίον Κράμερ". Είναι πολύπλοκο αυτό, γιατί είσαι ηθοποιός, είσαι στο γύρισμα μιας σκηνής, πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος. Είμαι σίγουρη ότι, άθελά μου, έχω πονέσει κόσμο σε σκηνές σωματικής επαφής. Σ' αυτό, υπάρχει ένα περιθώριο για συγχώρεση. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη μου ταινία, ήταν η πρώτη μου σκηνή στην πρώτη μου ταινία και με χαστούκισε. Το βλέπετε στην ταινία. Υπερέβη τα όρια. Νομίζω, όμως, ότι αυτά διορθώνονται σήμερα. Και δεν γίνονται αυτό που λέμε "πολιτικά, ορθά". Διορθώνονται. Και θα διορθωθούν γιατί ο κόσμος δεν τα ανέχεται πια».