Πολιτική

ΜέΡΑ25: 8,2 δισ. νέο δημόσιο χρέος το 2022- Κατευθύνθηκε στους ολιγάρχες της ενέργειας


Τη συνεχιζόμενη αύξηση του δημοσίου χρέους σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Το 2009 το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν 298 δισ. και το ΑΕΠ ανερχόταν στα 220. Σήμερα, 13 χρόνια και 4 μνημόνια μετά -μετά δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην ολιγαρχία, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και της κοινωνικής πολιτικής, την θεσμοθέτηση των καρτέλ, όπως αυτό της Ενέργειας και ψευτοαγορών, όπως ο "ΗΡΑΚΛΗΣ", όπου τα funds βυσσοδομούν πάνω στους δανειολήπτες, βγάζοντας τα σπίτια τους στο σφυρί- το ΑΕΠ βρίσκεται στα 190 δισ. και το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις.!», αναφέρει και συνεχίζει:

«Το δημόσιο χρέος που εκδόθηκε μόνο μέσα στο 2022, ανέρχεται σε 8,2 δισ. και κατευθύνθηκε εξ ολοκλήρου στους ολιγάρχες της ενέργειας, ελέω του καρτέλ που ονομάζεται "Χρηματιστήριο Ενέργειας"». 

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «οι "επιδοτήσεις" που βλέπουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι επί της ουσίας φέσια που θα κληθούμε να πληρώσουμε με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, περαιτέρω φορολόγηση και ξεπούλημα. Αποκλειστικά λόγω αυτού του καρτέλ, οι γνωστοί ολιγάρχες πουλάνε το ρεύμα 15 και 20 φορές πάνω του κόστους, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μη λένε κουβέντα για το Χρηματιστήριο Ενέργειας (πώς θα μπορούσαν άλλωστε, από κοινού το θεσμοθέτησαν). Για πόσο ακόμα όμως, θα το επιτρέπουμε αυτό;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα