Πολιτική

ΜέΡΑ25: Επανακρατικοποίηση της Τρ. Πειραιώς για να δοθεί και άλλο δημόσιο χρήμα στα αρπακτικά


Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Τράπεζα Πειραιώς, διατυπώνει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη συνθηκολόγησή του, το καλοκαίρι του 2015 έδωσε σε ξένα αρπακτικά τις τράπεζες, ιδιωτικοποιώντας τες για 8,3 δισ. και μάλιστα με κρατική επιδότηση 5,3 δισ. και πρόβλεψη για επί πλέον δημόσιο χρήμα που τελικά τους δίνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη που υλοποιεί ουσιαστικά όσα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συμφώνησε το 2015 μετά την ανατροπή τού "όχι!"».

Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν σήμερα, προσθέτει το ΜέΡΑ25, «προχωράει με περίσσιο ζήλο στην προσχεδιασμένη πτώχευση και επανακρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς -αν και υποτίθεται νεοφιλελεύθερη ιδεολογικά-, ώστε να δοθεί κι άλλο δημόσιο χρήμα στα αρπακτικά που ελέγχουν αυτή τη στιγμή την Τράπεζα και χωρίς βέβαια τον παραμικρό δημόσιο έλεγχο (κάτι που θα ακολουθήσει και για τις άλλες συστημικές τράπεζες)».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «πρόκειται για ένα έγκλημα που μπήκε σε λειτουργία με το 3ο μνημόνιο του 2015, αναπτύχθηκε με το 4ο του 2018 και ολοκληρώνεται σήμερα με τον "Ηρακλή" και τον "Πτωχευτικό Νόμο" από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα δάκρυα λοιπόν σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς κροκοδείλια, αφού το έγκλημα ήταν καλά προμελετημένο από τους ίδιους».

Για τους λόγους αυτούς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «πρέπει οι πολίτες να θυμούνται καλά όταν τους παίρνουν από την Πειραιώς -ή κάποιο αρπακτικό που αγόρασε δάνειο της Πειραιώς- για να τους εξευτελίσουν απειλώντας τους με έξωση κ.λπ., ότι το δικαίωμα να τους κυνηγάνε το "αγόρασαν" με τα ίδια τα χρήματα των φορολογουμένων από το 2008 έως σήμερα από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ)-ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «και με νέα χρήματα του ελληνικού λαού που τους δίνονται σήμερα από την αγαπημένη της παρασιτικής ολιγαρχίας, κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις