Πολιτική

Mέλος του ΔΣ της SME Europe o Γιώργος Κύρτσος


Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της SME Europe (Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Ευρώπης) ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Κύρτσος έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η SME Europe (Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Ευρώπης) είναι η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση  μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έχει σαν στόχο την προώθηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αντίστοιχης νομοθεσίας στην ΕΕ. 

Ο κ. Κύρτσος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της SME Europe και ευρωβουλευτή  k. Ivan Stefanec, τον εκτελεστικό διευθυντή κ.  Horst Heitz και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την τιμή που του έκαναν, υπογράμμισε ότι στην ΕΕ και ειδικά στην Ελλάδα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολιορκούνται από προβλήματα σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών, εμπορικών, χρηματοπιστωτικών και ψηφιακών αλλαγών.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι μία από τις κύριες επιδιώξεις του είναι να γίνει ο σύνδεσμος που θα φέρει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μικρομεσαίοι στις Βρυξέλλες και θα φέρει τις  ευρωπαϊκές ευκαιρίες για  τους μικρομεσαίους στην Ελλάδα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της SME Europe κατά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, συστάθηκε η ομάδα εργασίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce group), η οποία θα παρακολουθεί την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών κανόνων για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ και την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών από πωλήσεις τέτοιου είδους, ιδιαίτερα τρίτων χωρών.