Επιχειρήσεις

Μελίνα Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ΙΜΟ - Μαζί προχωράμε


Η ναυτιλία των Ελλήνων, με την ιστορία της και το στόλο των 5.500 πλοίων, έχει υψηλή τεχνογνωσία να προσφέρει, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και μίας βιώσιμης παγκόσμιας ναυτιλίας, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, απευθυνόμενη στον γ.γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟΟ Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ, καθώς και στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, αναφέρθηκε στην εθνική, αλλά και διεθνή ηγεσία της ναυτιλίας των Ελλήνων.

Επίσης ευχαρίστησε δημόσια τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, που επέλεξε την Ελλάδα για την πρώτη του διεθνή επίσκεψη, μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναφερόμενη στον πολυσύνθετο ρόλο του ΙΜΟ είπε ότι προσπαθεί να εξισορροπεί τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις των διαφορετικών τομέων της ναυτιλίας και όλων των εθνικών μελών του, πετυχαίνοντας επωφελείς λύσεις για το σύνολο του κλάδου.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, ήταν ανέκαθεν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του οργανισμού, ασπαζόμενοι έμπρακτα τη λογική πως «η διεθνής φωνή δίνει διεθνείς λύσεις».

«Μαζί, λοιπόν, προχωράμε στη ναυτιλία του μέλλοντος. Το έχουμε αποδείξει ιστορικά ότι βάζουμε πλάτη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με υπομονή, σκληρή δουλειά, όραμα και αποτελεσματικότητα, αλλά πάνω από όλα αγάπη για τη θάλασσα» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κυρία Τραυλού, παρουσίασε τα πεπραγμένα του έτους που ολοκληρώθηκε, τα επιτεύγματα και τις θέσεις της Ένωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΕ, ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Αρσένιο Αντόνιο Ντομίνγκεζ, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις