Τουρισμός

Μείζονος σημασίας για τον τουρισμό το φεστιβάλ Ultra Europe για την Κροατία


Αναμένονται πάνω από 160.000 επισκέπτες από 140 χώρες, με μέση ημερήσια κατά κεφαλή δαπάνη 340 ευρώ

Μείζονος σημασίας τουριστικό γεγονός αποτελεί για την Κροατία το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Ultra Europe, που διοργανώνεται φέτος για έβδομη χρονιά στην πόλη του Σπλιτ και τα νησιά Μπρατς, Χβαρ και Βις.

Οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 160.000 επισκέπτες από 140 χώρες.

Διάσημοι καλλιτέχνες του είδους, όπως οι David Guetta, Afrojack, Armin van Buuren, Alesso, Carl Cox και το σουηδικό House Mafia θα "κυριαρχήσουν" στη σκηνή του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η εμφάνιση των Above & Beyond, Adam Beyer, Alesso, DJ Snake, Macelo Plex, Οι Chainsmokers, Jamie Jones, Joseph Capriati, Richie Hawtin και Marco Carola.

Η προηγούμενη, έκτη διοργάνωση του φεστιβάλ, είχε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς σ' αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες από περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Χαρακτηριστική της σημασίας του συγκεκριμένου φεστιβάλ για την τουριστική βιομηχανία της Κροατίας είναι η δήλωση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Τόνσι Γκλαβίνα (Tonci Glavina), σύμφωνα με την οποία κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ ξοδεύει κατά μέσο όρο 340 ευρώ την ημέρα, ενώ η μέση τουριστική δαπάνη των υπόλοιπων επισκεπτών είναι 80 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε επίσης