Οικονομία

Μείωση της φορολογίας στα καύσιμα ζητούν οι Πρατηριούχοι


Την ανάγκη να αναπροσαρμοστεί, προς τα κάτω, η φορολογία στα καύσιμα, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με αφορμή τις ρυθμίσεις μείωσης του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "αποτελεί σοβαρή παράλειψη η εξαίρεση των υγρών καυσίμων από το πακέτο των μειώσεων στη φορολογία", καθώς "θα αποκαθιστούσε την αδικία, οι Έλληνες καταναλωτές να πληρώνουν από τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης".

Παράλληλα, τονίζει ότι η μείωση της φορολογίας θα μείωνε το κόστος παραγωγής και μεταφοράς των προϊόντων, βελτιώνοντας συνολικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, θα αύξανε τα έσοδα του δημοσίου από την άνοδο της κατανάλωσης, θα επέτρεπε σε χιλιάδες νοικοκυριά να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης με οικονομικό τρόπο τον επόμενο χειμώνα και θα αύξανε το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.     
           
«Η αποφορολόγηση των καυσίμων αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ότι αποτελεί αναγκαίο και δίκαιο μέτρο. Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα της πράξης επιλέγονται άλλες λύσεις μικρότερης αποτελεσματικότητας» καταλήγει, ζητώντας από την κυβέρνηση να προβεί σε μείωση φορολογίας των καυσίμων.