Άμυνα & Διπλωματία

Μειώνεται η στρατιωτική θητεία για τους πολύτεκνους


Μείωση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας (ομοίως και της εναλλακτικής θητείας) για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως γνωστοποίησε αναπληρωτής υπουργός, Πάνος Ρήγας, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5».

Συγκεκριμένα, ο κ., Ρήγας τόνισε πως το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση εδώ και τρεις μέρες – προβλέπει ότι η μείωση της θητείας στους έξι μήνες θα αφορά όλα τα αγόρια των πολυτέκνων οικογενειακών που έχουν πέντε παιδιά και πάνω οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο το πρώτο παιδί όπως ισχύει σήμερα. Για τις οικογένειες με τρία παιδιά – όπως είπε – η θητεία όλων των στρατεύσιμων πηγαίνει στους οκτώ μήνες. Για το θέμα της εναλλακτικής θητείας εξήγησε ότι «συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες» και από τους 15 μήνες πάει στους 12.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις για την προεκλογική περίοδο, που δεν επηρεάζει την οικονομία παρά τα όσα λέγονται, και εξήγησε ότι είναι σαφές πως «οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο» παράλληλα αναφέρθηκε στην στοχοπροσήλωση να τελειώσουν θέματα και νομοσχέδια στα οποία η κυβέρνηση που «αφορούν τη μεγάλη πλευρά της κοινωνίας».

Κλείνοντας, μίλησε για το πως εναντιώνεται η Νέα Δημοκρατία σε όλα τα μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία και τα χαρακτηρίζουν προεκλογικά. Για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα τόνισε ότι το κοινωνικό του κομμάτι (Υγεία, Παιδεία, ΟΤΑ) τις έχει ανάγκη. «Υπάρχει τεράστια ανάγκη» καθώς όλα αυτά είχαν απαξιωθεί σκόπιμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να οδηγηθούν στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ανέφερε ότι στη μεταμνημονιακή περίοδο θα είναι διαφορετικής ποιότητας οι επιλογές που θα κάνουν.