Με Άποψη

Μέγαρο Μαξίμου: Μην απεργείτε, μην διαδηλώνετε, βλέπετε τηλεόραση 


Η δυσανεξία της κυβέρνησης σε όποιας μορφής κινητοποίηση εργαζομένων εκφράζεται ανοιχτά με κάθε ευκαιρία. Χθες βράδυ πριν τη σημερινή (18/2) γενική απεργία για το νέο ασφαλιστικό, το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω κυβερνητικών κύκλων επιτέθηκε ευθέως, για μιά ακόμη φορά στα συνδικάτα, αναφέροντας: «Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις». 

Του Δημήτρη Κυριακόπουλου 

Στις ίδιες ...διαρροές έβγαλε και το πόρισμα ότι: «Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

Το πνεύμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι: «Εμείς φέρνουμε μόνο θετικά μέτρα, δεν υπάρχει λόγος κινητοποιήσεων και αν γίνονται είναι κομματικά υποκινούμενες». 

Κατά την κυβέρνηση τα συνδικάτα - δηλαδή οι εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπούν -  δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν ότι κάποιες διατάξεις είναι αρνητικές (όπως ας πούμε στο νέο ασφαλιστικό η κατάργηση της 13ης σύνταξης και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε μεγάλες ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών) και να αντιδράσουν. Πρόκειται αναμφίβολα για καθεστωτική αντίληψη. 

Γράφει το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, αυτό της Αθήνας, για τον νόμο Βρούτση στο κάλεσμα για την απεργία:

«Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα Τάρταρα το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Ψιλά γράμματα για το Μέγαρο Μαξίμου, που βλέπει τα συνδικάτα είτε ως χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής είτε ως εχθρούς. Αν και η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση στις ουκ ολίγες κινητοποιήσεις κατά νομοθετημάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμόμαστε να πυροβολούσε τους υποκινούμενους «εργατοπατέρες», τους οποίους ανακάλυψε ως κυβέρνηση!

Αυτό που απομένει είναι η κυβέρνηση Μαξίμου να επιβάλλει σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές να παρακολουθούν ανελλιπώς τα τηλεοπτικά δίκτυα, ώστε να εμπεδώσουν τη ...σωστή άποψη, για την ανάπτυξη που κυριαρχεί στη χώρα από τον Ιούλιο και για τις πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.