Διεθνή

Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία


 Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση, ακόμα και στη Ρόδο., όπου όμως δεν προκάλεσε ζημίες ή άλλα προβλήματα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ατσιπαγιάμ, στην επαρχία Ντενιζλί, σε απόσταση 123 χιλιομέτρων από την Αττάλεια. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Λίγο αργότερα το ευρωπαϊκό κέντρο παρακολούθησης σεισμών (EMSC) διόρθωσε την εκτίμηση υπολογίζοντας την έντασητου σεισμού στα 5,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την «αυτόματη μέτρηση» απο το δίκτυο που διαθέτει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η δόνηση ήταν 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μετά τον ισχυρό σεισμό ακολούθησε μετασεισμική δόνηση 4,4 βαθμών.

Το τούρκικο τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι -προς το παρόν- δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

«Δεν υπάρχει καμία επίπτωση στον ελλαδικό χώρο», δήλωσε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο καθηγητής Γεωλογίας επισήμανε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δίνει συχνά σεισμούς. Το 1996 είχε σημειωθεί μεγάλος σεισμός σε διπλανή πόλη που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Διαβάστε επίσης