ΕΥΖην

Μεγάλο πλήγμα στη Ρωσία από ΗΠΑ-ΕΕ: Ούτε... Porsche, ούτε Louis Vuitton...


"Κλαυθμός και οδυρμός" στα... σαλόνια των ολιγαρχών και της ρωσικής ελίτ, καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ κλιμακώνουν τον οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, επιβάλλοντας νέες οικονομικές κυρώσεις. Σε λίγο δεν θα βρίσκουν να αγοράσουν Porsche, Ferrari και Mercedes, ούτε χειροποίητα κοστούμια Zegna και Desmond Merrion.

Οι σύζυγοι και οι απαιτητικές ερωμένες τους θα στερηθούν επίσης τις τσάντες Louis Vuitton, το DKNY Golden Delicious - το άρωμα που διαφημίζεται ως "το ακριβότερο στον κόσμο", τις μπότες Christian Louboutin κι άλλα παρόμοια είδη-σύμβολα κοινωνικού status.

Η Ουάσιγκτον απαγόρευσε ήδη τις εξαγωγές "υπερπολυτελών ειδών", προκειμένου να... πλήξει τους Ρώσους ολιγάρχες που στηρίζουν τον Πούτιν. Η ΕΕ ακολουθεί. Η Κομισιόν θα αποφασίσει σήμερα νέες κυρώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εξαγωγές "ακριβών" αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας άνω των 50.000 ευρώ - που θα κότιζαν στην Ελλάδα πάνω από 120.000 ευρώ. Ενδέχεται να απαγορεύσει επίσης τις εξαγωγές γαλλικής σαμπάνιας Moët & Chandon, φουα γκρα και προϊόντων της γαλλικής και ιταλικής haute couture

Η απαγόρευση των εξαγωγών ακριβών αυτοκινήτων δεν θα έχει ουσιαστική  επίπτωση, καθώς οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν διακόψει ήδη τις παραδόσεις έτοιμων οχημάτων στη ρωσική αγορά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα