Επιχειρήσεις

Μεγάλη πτώση των κερδών της Philips


Η Philips NV ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την αναθεώρηση των επιλογών της για τις δραστηριότητες οικιακών συσκευών, καθώς τα καθαρά κέρδη της γ ΄τριμήνου σημείωσαν πτώση 17%.

Η εταιρεία τόνισε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας μιας ξεχωριστής νομικής δομής καθώς αξιολογεί τις επιλογές της για το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς των δραστηριοτήτων οικιακών συσκευών, οι πωλήσεις των οποίων έφεραν πέρυσι έσοδα  2,3 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12-18 μήνες.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 556 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 673 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 602 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο ενισχύθηκαν  στα 5,96 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 5,59 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ οι συγκρίσιμες πωλήσεις  αυξήθηκαν 3%.

Οι αναλυτές ανέμεναν τριμηνιαίες πωλήσεις 6,03 δισ. ευρώ. Τα περιθώριο των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤΑ αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης, στο 17,9%.

Για το 2020 η Philips έθεσε στόχο την αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 4%-6% και τη βελτίωση του περιθωρίου των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤΑ κατά 100 μονάδες βάσης, με ένα momentum επιδόσεων που αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.
 

Διαβάστε επίσης