Επιχειρήσεις

Μεγάλη Ασφαλιστική Ζωής χτυπά τους ασφαλιστές


Ερχεται σε αντίθεση με την υφιστάμενη νομική επιταγή. Επιφυλάξεις για νομικές ενέργειες

Χτύπημα εκ των έσω από μεγάλη ασφαλιστική ζωής δέχεται ο κλάδος ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, «όταν η ίδια η ασφαλιστική, ευαγγελίζεται τον τελευταίο καιρό την στροφή προς το Δίκτυό της, αναβαθμίζοντας τον ρόλο που του είχε αφαιρέσει», διατυπώνει η ΕΑΕΕ, εξετάζοντας, όπως υπογραμμίει το θέμα νομικών ενεργειών.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της η Ενωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος αναφέρει: «Με ανακοινώσεις της στον Τύπο,  σε συνεργασία με Πολυεθνικό Κολοσσό, επιχειρεί να στερήσει από Επαγγελματίες Διαμεσολαβητές, τον μοναδικό πόρο επιβίωσης που έχουν.... δηλαδή Την Δουλειά τους, παρέχοντας σε άλλους την προώθηση προϊόντος και μάλιστα με προνομιακούς όρους, τακτική που έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες δεοντολογίας αλλά και την υφιστάμενη νομική επιταγή».

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής που έχει τις ειδικές γνώσεις, την αναβαθμισμένη και επαναλαμβανόμενη ετησίως μετεκπαίδευση, την πιστοποίηση, την ετήσια υποχρέωση ανανέωσης συμβολαίου Αστικής Ευθύνης και εγγραφής στα Επιμελητήρια. Παράλληλα έρχεται αντιμέτωπος άνισα και αθέμιτα με ευκαιριακές εμπορικές πολιτικές και συνεργασίες που βάζουν στην άκρη τα προσόντα του.

Επειδή τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και πληθαίνουν καλεί του συναδέλφους να αναλογισθούν το μέλλον τους , και να πάρουν απόφαση να επιλέγουν τις  Εταιρείες με το πρόσθετο κριτήριο της αναγνώρισης του σεβασμού και της εκτίμησής τους προς τους συνεργάτες τους, το ανθρώπινο δηλαδή πρόσωπό τους, που έχει την συνεισφορά του στην άνοδο και την ύπαρξή τους.

Παράλληλα εξετάζει τις νομικές ή και άλλου τύπου ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί.