Επιχειρήσεις

Μεγάλες ξένες αλυσίδες στον Πύργο Πειραιά


Εμπορικά καταστήματα και χώροι εστίασης συνολικής επιφάνειας 2.920 τ. μ. θα είναι η "βιτρίνα" του Πύργου Πειραιά, που ανακατασκευάζεται και θα παραδοθεί σε χρήση τον Οκτώβριο. Τα υπόλοιπα 16.230 τμ θα είναι γραφειακοί χώροι που θα μισθωθούν σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, σε δικηγορικές εταιρείες. ασφαλιστές κλπ.

 Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσει πολυκατάστημα ειδών αθλητικού ιματισμού και ειδών σπορ της βρετανικής αλυσίδας JD Sports, που επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα στην ελληνική αγορά. Σε μικρότερο χώρο θα στεγαστεί κατάστημα της ελληνικής Cosmos Sport, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την JD Sports.

Στον δεύτερο όροφο θα λειτουργήσει άλλο κατάστημα γνωστής ξένης αλυσίδας ειδών ιματισμού, με την οποία αναμένεται η υπογραφή συμβολαίων μίσθωσης.

Χώροι εστίασης και μεγάλο γυμναστήριο θα δημιουργηθούν στον τρίτο όροφος, συνολικής επιφανείας 960 τμ.

Η κοινοπραξία Dimand - Prodea - EBRD που έχει αναλάβει την ανακατασκευή, ανάπλαση και εκμετάλλευση του κτιρίου, έχει ήδη συνάψει προσύμφωνα μίσθωσης για το 65% των ωφέλιμων επιφανειών του Πύργου.

Το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής προβλέπει πως ο Πύργος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους νέους χρήστες τον Οκτώβριο του 2023. Θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης στην Ελλάδα. Για την ανακατασκευή του η κοινοπραξία Dimand-Prodea EBRD θα επενδύσει άνω των 75 εκατ.ευρώ.

Τις εργασίες ανακατασκευής έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ .

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα