Αγορές

Μεγάλες απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια


Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες στη Wall Street και παρά τις τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 χάνει 1% στις 16.552,83 μονάδες, όπως και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατρακυλά 2,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας βυθίζεται 8,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε βουτιά 3,4% μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι μειώνει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, μεταξύ άλλων μέτρων.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex σημειώνει βουτιά 2,6%, ενώ στην Ταϊβάν η αγορά χάνει 5,8%.

Οι έκτακτες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τις πρωινές ώρες για νέες αγορές κρατικού και εταιρικού χρέους και οι συνεχείς παρεμβάσεις της αμερικανικής Federal Reserve δεν φαίνεται να βοηθούν το κλίμα. Αντίθετα, οι επενδυτές συνεχίζουν τις μαζικές ρευστοποιήσεις καθώς πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και οι εκτιμήσεις για μια παγκόσμια ύφεση.

Διαβάστε επίσης