Media

Super League: Η πρόταση Αλαφούζου για τα τηλεοπτικά δικαιώματα


Την πρότασή του για την αναδιανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προς όφελος των ασθενέστερων συλλόγων της Super League, ανέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος, στο σημερινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής προτείνει οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ να ανακατευθύνουν ένα ποσοστό των χρημάτων που λαμβάνουν, χρήματα τα οποία θα μοιραστούν στις υπόλοιπες δέκα ομάδες, με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα.

Οπως ανέφερε ο κ. Αλαφούζος, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει το 20% των εσόδων της από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο, ήτοι 4 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομοφωνία, ο πρόεδρος της Super League προτείνει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού φορέα, στον οποίο θα συμμετέχουν όσες ΠΑΕ είναι σύφωνες με το εγχείρημα.

Θετικά απέναντι σε αυτή την πρόταση φέρεται να τοποθετείται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ ενημερώθηκε σήμερα για την πρόταση και δεν έχει πάρει θέση. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τη σειρά της, μέσω διαρροής, υποστηρίζει ότι με την πρόταση αυτή προκύπτουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού και υπογραμμίζει ότι δεν είναι αντίθετη με τη στήριξη των “ μικρών”, αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει θεσμικά, μέσω της Super League, και όχι με “ παραποδοσφαιρικούς φορείς”.

Σε γεύμα που παρέθεσε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Super League έθεσε ως απώτερο στόχο την καθιέρωση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με την προσδοκία να μπουν στο... παιχνίδι περισσότεροι από ένας παρόχοι, ώστε -μέσω του ανταγωνισμού- να αυξηθεί και το αντίτιμο. Ξεκαθάρισε, δε, ότι το πρότζεκτ της αναδιανομής των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η αύξηση του ποσοστού που λαμβάνουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα, είναι οι βασικοί στόχοι του για το 12μηνο που θα βρίσκεται στην ηγεσία του συνεταιρισμού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις