Επικαιρότητα

Με τη Ford η φόρτιση γίνεται πιο εύκολη από ποτέ


Η Ford παρέχει προηγμένες λύσεις εύκολης φόρτισης, τόσο για τα αμιγώς ηλεκτρικά, όσο και για τα Plug-in υβριδικά της μοντέλα.

Η Ford έχει αναπτύξει μία σειρά από τεχνολογίες σχετικές με τη διαδικασία φόρτισης, με στόχο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Παράλληλα, οι εν λόγω τεχνολογίες αφορούν τη φόρτιση μέσω αναγεννητικής πέδησης ή εξωτερικής πηγής ενέργειας, στο σπίτι ή το γραφείο, καθώς και τη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς.

Η πρώτη λύση φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Ford αφορά στην αναγεννητική πέδηση. Επί της ουσίας, το σύστημα αυτό συλλέγει στη μπαταρία ένα σημαντικό μέρος της κινητικής ενέργειας, την οποία απελευθερώνουμε όταν επιβραδύνουμε.

Μάλιστα, τα αμιγώς ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά οχήματα της Fοrd διαθέτουν τα απαραίτητα συστήματα για την ενεργοποίηση της εν λόγω λειτουργίας. Με αποτέλεσμα, ο οδηγός στην πράξη να μην προχωρά σε καμία περαιτέρω κίνηση.

Να σημειωθεί επίσης ότι, η αναγεννητική πέδηση αυξάνει την αυτονομία και βελτιώνει την επιβράδυνση, ενώ μειώνει τη φθορά των συμβατικών φρένων τριβής. Τι ισχύει όμως για τη φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης;

Διαβάστε περισσότερα στο carselectric.gr.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα